Ρήτρα Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος - Δικαστική εξέλιξη - Παρέμβαση Ολομέλειας και ΔΣΑ στο Πρωτοδικείο

Πρόσθετη παρέμβαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών υπέρ της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων (ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ) κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με το νομικό σύμβουλο του ΔΣΑ αν. καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο και το νομικό παραστάτη της Ολομέλειας Προέδρων αν. καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Γεώργιο Μεντή.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η ΔΕΗ επικαλούμενη την πιλοτική δίκη που έχει ζητήσει να διεξαχθεί για την υπόθεση, από τον Άρειο Πάγο. Ο Άρειος Πάγος έχει ορίσει ακρόαση όλων των φορέων που έχουν προσφύγει αλλά και των παρόχων, στις 14 Ιουνίου προκειμένου να αποφανθεί αν θα διεξαχθεί πιλοτική δίκη για την υπόθεση.

Στην συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ ως λόγους για τους οποίους πρέπει να απορριφθούν οι αιτηθείσες προσωρινές διαταγές των καταναλωτικών οργανώσεων, την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, την υποχρέωση της εφαρμογής της ρήτρας λόγω Ευρωπαϊκών ρυθμίσεων, το ότι για την συγκεκριμένη διαδικασία ευθύνεται η κατάσταση που προέκυψε από την κρίση στην Ουκρανία, αλλά και τις εκπτώσεις- επιχορήγησες που έδωσε η κυβέρνηση στους καταναλωτές.

Αντίθετα ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)΄που εξετάσθηκε ως μάρτυρας, ανέφερε στο δικαστήριο ότι καθημερινά λαμβάνουν εντολές διακοπής ρεύματος προσδιορίζοντας τον αριθμό στην Αττική στις 500 και σε ολόκληρη την χώρα σε 1500. Είπε επίσης πως «εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα».

Το δικαστήριο θα δημοσιεύσει σήμερα (Πέμπτη 2/6) στις 12.30 την απόφαση του σχετικά με την προσωρινή διαταγή που ζήτησαν οι , καταναλωτικές οργανώσεις, προκειμένου να παγώσουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στους πολίτες που δεν πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής έως την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης που αναβλήθηκε για τις 6/7/22.
Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, Μιχ. Βόγδου 1

Τ. 25410 22691 - 83479

F. 25410 24335

e-mail : [email protected]

Newsletter

active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
Login-iconLogin